niskie sprzęgło

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • koper009
    Rider
    • 2013
    • 282

niskie sprzęgło

Zamieszczone przez Dzida
    Panowie, co to za gówno??? Dostałem wczoraj i dzisiaj na skrzynkę
    ściema
    180 powodów do uśmiechu - RS Batman
  • wolas
    Rider
    • 2011
    • 290

niskie sprzęgło

Witam
    Octavie mam dopiero 2 miesiące i od początku miała taki problem, sprzęgło było bardzo nisko, lekko puszcze i od razu jedzie, sądziłem, że może kończy się sprzęgło, ake na forum wyczytałem, że gdyby tak było to by się ślizgało, a tego nie odczuwam, myślałem o tym żeby wymienić płyn hamulcowy( i tu się rodzi pytanie jak go spuścić? w ostatnim zacisku czy w inny sposób) klocki mam prawie jak nowe wiec auto od razu sie zatrzymuje, lecz zauważyłem, że po kolejnym naciśnieciu pedał ucieka troche do góry, więc stwierdziłem, że może jest zapowietrzone, ale czy w takim wypadku spzęgło uciekło by do dołu?? ewentualnie jak sprobować go odpowietrzyć

Komentarz

• bradley
      L&K
      • 2008
      • 1465

Sprzeglo odpowietrzasz tak samo jak hamulce, tylko uzywasz innego pedalu (sprzegla) i innego odpowietrznika (na wysprzegliku).
      VW Vento 1.9TDI 1Z ++
      Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
      Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Dareckif
        Drive
        • 2008
        • 93

Kolego zmień płyn i się nie zastanawiaj skoro nie wiesz ile on ma. Płynu nie spuszczasz tylko przelewasz odpowietrznikami na zaciskach hamulcowych oraz na wysprzęgliku.

Komentarz

• wolas
          Rider
          • 2011
          • 290

ile wlać płynu w w którym miejscu jest wysprzeglik, czy bede musial odpowietrzać każde koło?

Komentarz

• mariom122
            Ambiente
            • 2011
            • 117

Przy wymianie płynu hamulcowego trzeba odpowietrzyć wszystkie koła. Najlepiej cały stary płyn ze zbiorniczka wyciągnąć np. strzykawką i później po kolei odpowietrzyć wszystkie koła zaczynając od najdalszego tj. tylnego prawego. A nisko biorące sprzęgło raczej wskazuje na problem z samym sprzęgłem. Sprzęgło może się skończyć na wiele sposobów, u ciebie raczej pada docisk dlatego tak nisko bierze.

Komentarz

• bradley
              L&K
              • 2008
              • 1465

I sprawdzaj na biezaco stan plynu w zbiorniczku bo jak wysuszysz pompe ABSu to bedzie jeszcze jazda z jej odpowietrzaniem (prosta sprawa w sumie ale trzeba miec do tego kabel+laptop+murzyna)
              VW Vento 1.9TDI 1Z ++
              Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
              Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• wolas
                Rider
                • 2011
                • 290

powiedzcie mi tak krok po kroku jak wymienić plyn hamulcowy, poczytałem na forum i piszą żeby ciśnieniowo wpompować, w poniedzialek bede zmieniał koło wiec jak już bede zdejmował każde to przy okazji wymienilbym płyn, chce to zrobić tak
                1.odkrecic ostatnio kolo wypompować pedałem 0.2 ml płynu, uzupełniajac od razu braki wlewając do zbiorniczka
                2. zrobić tak po kolei z każdym kołem z tym, że z przodu upuścić 0.3ml
                3. dalej odpowietrzanie sprzegła
                No wlaśnie jak to zrobić, stara metoda pompowania pedału??czytałe na jakimś poście, że nie powienno sie tak robić, czy podczas wlewania płynu pedał sprzęgla misi być wciśniety czy nie
                poradźcie i udzielcie ewentualnych wskazowek, w serwisie powiedzieli mi 140zł, a ze swoim płynem 80zł wiec troche sporo

[ Dodano: Pią 23 Mar, 12 17:07 ]
                powiedzcie mi to za kapturek ten czarny. chodzi bardzo lekko w góre i w dół ale nie chce sie zdjąc, probowałem namacać ten odpowietrznik ale jakos nie moge dojsc który to jest

[ Dodano: Sro 04 Kwi, 12 20:43 ]
                czy oprocz uszkodzonego docisku cos może być przyczyna niskiego sprzegła

Komentarz

Pracuję...